FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe

FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe

FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe.

Cupa Mondială de fotbal din 2026 va avea 48 de echipe, care vor fi împărțite în 12 grupe de câte 4, a decis Consiliul FIFA, reunit în Kigali, Rwanda.

Potrivit unui comunicat al FRF, una dintre cele mai așteptate decizii luate de Consiliul FIFA a fost cea privind formatul Cupei Mondiale din 2026.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în vestul țării

„În urma unei analize extinse, Consiliul FIFA a aprobat în unanimitate ca la Mondialul găzduit peste 3 ani de SUA, Mexic și Canada cele 48 de echipe participante să fie împărțite în 12 grupe de câte 4. Primele două clasate împreună cu 8 cele mai bune echipe de pe locurile 3 vor avansa în faza șaisprezecimilor de finală. Acest format oferă tuturor echipelor calificate minimum 3 meciuri și, în același timp, permite timpi de odihnă similari pentru echipele care se vor duela în competiție. Finala Cupei Mondiale 2026 se va juca pe 19 iulie 2026”, a transmis FRF.

Consiliul FIFA a aprobat și criteriile de acces în Campionatul Mondial al Cluburilor, care va fi organizat, începând din iunie 2025, din 4 în 4 ani, cu participarea a 32 de echipe de pe toate continentele.

Alte decizii fac referire la noi prevederi în Regulamentul FIFA privind statutul și transferul jucătorilor, aprobarea regulamentului privind candidaturile pentru găzduirea Mondialului feminin din 2027 și înființarea unui grup de lucru pentru implementarea unui set de principii referitoare la perioadele de odihnă necesare jucătorilor de fotbal.

La Consiliul FIFA a participat și președintele FRF, Răzvan Burleanu.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *