Fie zi, fie noapte, ITM la ușă bate

Controale la sânge ale ITM Timiș privind munca în străinătate

Foc continuu din partea angajaților de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș: se fac verificări în regim non-stop, pe timp de zi și de noapte, în cursul săptămânii sau în zilele de weekend.


CITEŞTE ŞI: granita ungaria 2Ungaria înăsprește regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie


Inspectorii acționază în echpe mixte, alături de angajați ai alor instituții de control (poliție, jandarmerie, OPC, DSP), urmărind atât legalitatea muncii, respectarea normelor de securitate și sănătate, cât și pe cele prevăzute în timpul pandemiei.

Rezultatele vorbesc de la sine despre situația pe care o traversăm: numai în cursul unei săptămîni, au fost întreprinse 127 de controale, în urma cărora s-au aplicat 129 de sancțiuni. 110 dintre acestea au fost avertismente, întrucât se insistă mai mult pe prevenție și conștientizare decât pe măsuri represive.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 225.000 lei, acestea fiind acordate pentru depistarea a 12 persoane care nu erau angajate cu forme legale de muncă.

În acest an, până acum, au fost semnalate și 95 de sesizări care vizau neplata salariilor, a orelor suplimentare, precum și nereguli în suspendarea unor contracte de muncă.

”Mulțumim angajatorilor care au înțeles că trebuie să respecte legislația în domeniu și s-au aliniat la cerințele care trebuie acum, mai ales că sectorul Horeca trece printr-o situție foarte delicată.

Este îmbucurător, totuși, că ne revenim din punct de vedere al noilor contracte de muncă, astfel încât am ajuns la 294.027 contracte active, adică foarte aproape de valoarea din perioada normală, care era puțin peste 300.000”, spune Pavel Kasai, inspector-șef al ITM Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Fie zi, fie noapte, ITM la ușă bate

  1. Cite persoane scrie 1200 parca,iar neplata orelor suplimentare este sport national,dar domnul saf si inspector traieste in lumea lui trebuie sa ii aminteasca cineva ca pe pamint este altfel, si stim ca este fotogenic,de fiecare data ni l aratati in poza la un articol legat de itm,poate cind are un pic de timp liber,cind nu face controale,sa se aplece putin si asupra anunturilor de angajare pe olx unde angajatorii au de ani de zile tupeu maxim,scrie direct in anunt,240 de ore pentru salariul minim,asta daca nu este prins cu activitatea dinsului foarte intensa,si poate va cauta si din spate cu vreo 10 ani,caz in care va avea surprize,surprize.

Lasă un răspuns