Festivalul Săpăturilor a ajuns la ediția de toamnă

Pot să se străduiască autoritățile locale și ONG-urile să promoveze zeci de festivaluri în Timișoara, de toate orientările și cu toate participările prestigioase, pentru că nici unul nu ne reprezintă suficient de bine.

Cel mai mare succes l-ar putea avea manifestarea intitulată Festivalul Săpăturilor, această activitate definind, fără doar și poate, municipiul de pe Bega. Manifestarea cu pricina nu ar impune nici un fel de cheltuieli de organizare, pentru că la ea ar putea participa o sumedenie de firme aflate deja în oraș, iar lucrările lor pot fi vizionate și apreciate așa cum se cuvine de specialiști.

Premiile vor fi ceva mai dificil de acordat, pentru că ar necesita aportul specialiștilor în domeniul tehnic de la Primăria Timișoara, care nu par să se înghesuie la activitatea de teren, deși în organigramă Direcția tehnică numără nu mai puțin de 85 de posturi, din care Serviciul drumuri, poduri și utilități hidrotehnice deține 31.

Strada Goldis Timisoara

Oricum, cu câteva stimulente bine gândite, ar putea fi cooptați și acești funcționari publici în juriu. Membrii acestuia vor avea întreg orașul la dispoziție, putându-l împărți pe sectoare, pentru a decide care este firma care și-a bătut joc mai abitir de domeniul public, lăsând în urmă asfaltul nerefăcut, șanțuri neastupate, moloz și alte resturi specifice.

Pentru astăzi, propunem pentru jurizare strada Islaz (foto sus) și lucrările efectuate, precum și mai centrala stradă Vasile Goldiș (foto jos), dar colecția este, desigur, mult mai vastă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Festivalul Săpăturilor a ajuns la ediția de toamnă

  1. Păcat de trotuarele alea bine făcute din dale pe bani mulți, ca ăstia cu cabluri vai s-amar ce trotuare refac!!! Nu verifica nimeni?

Lasă un răspuns