Festivalul Minorităților Etnice din Timișoara se va desfășura în Piața Libertății. Lista cu invitaţii

Primăria Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Consiliul Consultativ al Minorităţilor Naţionale, organizează în data de 20 septembrie 2020, începând cu ora 18, în Piața Libertății, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Minorităţilor Etnice din Timişoara. Acțiunea reunește artiști ce reprezintă etniile din Timișoara, valorificând atât folclorul, cât și forme variate de manifestare artistică.

Dacă în edițiile trecute momentele coregrafice au fost îndelung aplaudate, de această dată, având în vedere normele legale existente, programul a fost reconfigurat, punându-se accent pe momente interpretative și orchestrale.

Astfel, au fost invitați să susțină recitaluri soliști vocali, tarafuri și trupe cunoscute în rândul comunităților reprezentate. Pe lista artiștilor ce vor susține recitaluri regăsim formația – etalon a machedonilor ,,Pindu”, artiștii sârbi Pera Todorovici și Desanca Lalici si formația de tamburași, reprezentanții comunității bulgare, Doriana Talpeș, Teo Catarov și Nadia Shehabi, Valentina Raicu și taraful din Pădureni (comunitatea rromă), reprezentanta slovacilor din Butin, Andreea Zifceak, trupa 8Light Minutes, grupul instrumental al Ansamblului,,Bokreta” și solista Stan Lilla Aliz (comunitatea maghiară) ,,Huțulii din Banat” și ,,Zlotii Druzi” (comunitatea ucraineană).

Timișoara Big Band  va prezenta un program de cântece germane, dar și melodii specifice altor etnii, iar Cosmin Ifrin, tenor al Operei Române din Timișoara, va face ca muzica italiană să vibreze în Piața Libertății din Timișoara.

Accesul se va face pe bază de înscriere în evenimentul dedicat, găzduit de pagina de Facebook ,,Evenimente Primăria Timișoara” sau, în mod direct, duminică, prin înscriere pe listele de la intrarea în spațiul de desfășurare,  în limita celor 500 de locuri disponibile.

Parteneri ai evenimentului sunt: Asociaţia Stato dell’Arte Officina Culturale, Uniunea Sârbilor din România, Societatea Makedon-Armână, Uniunea Democrată Maghiară din România, Comunitatea Evreilor, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Uniunea Bulgară din Banat – România, Uniunea Ucrainienilor din România – Filiala Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns