Festivalul de Artă Românească, la Timișoara. Concertele sunt transmise online

Festivalul de Artă Românească, la Timișoara. Concertele sunt transmise online

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, organizează Festivalul de Artă Românească. Festivalul cuprinde două concerte, în 1 și 2 decembrie 2021, ora 18, transmise online pe pagina de Facebook și YouTube a instituției de învățământ „Liceul Ion Vidu”.

Primul eveniment este un Recital Cameral, susținut de elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”, exclusiv cu creații vocal-instrumentale românești prin compozitori ca: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ion Scărlătescu, Vasile Jianu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Vasile Ijac, Sabin Păuța, etc.

În deschiderea concertului se va intona Imnul României, interpretat de Orchestra de suflători „Vidu Band”. Programul se completează cu un moment teatral, dedicat poetului George Coșbuc, susținut de elevii clasei a XI-a de la secția de artă dramatică.

Al doilea eveniment din cadrul Festivalului este un spectacol de Artă Românească Tradițională. Vor cânta elevi ai secției de muzică vocal-tradițională românească, alături de ansamblul folcloric al claselor IX-XII. De asemenea, vor fi prezente piese interpretate la taragot și instrumente tradiționale ca fluier și caval, iar secția de coregrafie va încheia cu două numere de dans românesc.

Coordonatorii evenimentului cultural-educațional, prof. dr. Daniel Zah – directorul Liceului de Artă „Ion Vidu” și prof. Patricia Vlad – directorul adjunct al instituției, afirmă că prin acest festival au dorit să marcheze Ziua Națională prin artă și au ca obiective creșterea interesului pentru creațiile artistice românești, conștientizarea identității naționale într-un context european și aprecierea folclorului autentic în rândul elevilor artiști și a comunității.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns