Festivalul „Ceau, Cinema!” aşteaptă înscrieri

cinema 4

Festivalul de film „Ceau, Cinema!” de la Timişoara lansează apelul la înscriere în secţiunea competiţională internaţională pentru cea de-a şasea ediţie a manifestării, care va avea loc între 18 şi 21 iulie.

Sunt vizate lungmetraje europene de ficţiune, dar şi documentare sau pelicule de animaţie realizate în 2018 şi 2019, concursul „Ceau, Cinema!” urmând să ofere, ca de fiecare dată, un cadru de exprimare cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului: Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, Israel, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria. Sunt eligibile filmele al căror producător unic sau majoritar este dintr-una din ţările menţionate.

În mod tradiţional, secţiunea competiţională îşi propune să reflecte diversitatea cinematografiei europene de autor, printr-un calup de şase creaţii originale şi îndrăzneţe, iar rolul de selecţioner îi va reveni criticului de film Ionuţ Mareş.

Marele Premiu „Răzvan Georgescu” al competiţiei „Ceau, Cinema!”, decis de un juriu format din trei personalităţi din lumea celei de a şaptea arte, este în valoare de 1.000 de euro, oferiţi de Vitas România. Trofeul va fi acordat regizorului filmului câştigător. De asemenea, producţiile înscrise în concurs vor fi eligibile şi pentru Premiul Publicului, de 500 de euro.

Producătorii sau distribuitorii trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul ceaucinema.ro, unde pot fi găsite toate detaliile despre regulamentul competiţiei, iar data-limită de înregistrare a candidaturilor este 25 aprilie 2019.

Anul trecut, Trofeul „Răzvan Georgescu” pentru cel mai bun film din competiţie a revenit peliculei „3/4” a regizorului bulgar Ilian Metev, în vreme ce Premiul Publicului a fost câştigat ex æquo de filmul croat „Comic Sans”, de Nevio Marasović, şi filmul ucrainean „Căderea”, de Marina Stepanska.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului „Ceau, Cinema!”, organizat de Asociaţia „Marele Ecran” şi Asociaţia „Pelicula Culturală”, va avea loc în perioada 18-21 iulie la Timişoara şi Gottlob, cea dintâi comună din România care dispune de un cinematograf recent renovat.

Evenimentul este realizat de voluntari, cu susţinerea Institutului Francez din Timişoara, a Centrului Cultural German din Timişoara, a Institutului Polonez din Bucureşti, a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, a Direcţiei Judeţene de Cultură Timiş, a Teatrului „Auăleu” şi a Primăriei din comuna Gottlob.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *