Festivalul Cârnatului Proaspăt şi Salamului Uscat, în vestul țării

carnatului

Festivalul Cârnatului Proaspăt şi Salamului Uscat, în vestul țării

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 mai, în parcul mare din Nădlac. Sunt aşteptaţi cât mai mulţi gurmanzi.

Va fi dezmăţ gastronomic, sâmbătă, 7 mai, la Nădlac, unde – de la primele ore ale dimineţii până târziu, în noapte – se va desfăşura Festivalul Cârnatului Proaspăt şi Salamului Uscat.

Evenimentul este organizat de Primăria Oraşului Nădlac şi Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România. Gurmanzii sau doar cei curioşi de prepararea celor două produse emblematice pentru Nădlac sunt aşteptaţi în parcul mare al oraşului.

Programul

Prima parte a zilei este dedicată festivalului-concurs pentru prepararea celui mai bun cârnat proaspăt. În competiţie sunt înscrise 30 de echipe formate din câte 4 membri fiecare, atât de la nivel local (Nădlac și Pecica), cât și din Ungaria, Slovacia și Serbia.

CITEȘTE ȘI: Zile libere 2022. Vești bune pentru angajați: minivacanță de 3 zile

Prezentarea echipelor concurente va începe la ora 9.30, iar la 10 e programată deschiderea festivă a Festivalului Cârnatului Proaspăt de Nădlac.

La 10.20 se dă startul concursului, iar la 12.30 o comisie de specialişti va degusta cârnatul proaspăt preparat. La ora 14 se vor decerna premiile echipelor câştigătoare. Pe tot parcursul festivalului, atmosfera va fi întreţinută de formaţia „Porubski & Jačiansky”.

În cea de a doua parte a zilei, e programat festivalul-concurs pentru cel mai bun salam uscat (Club 82).

Între orele 18 şi 19 va avea loc prezentarea şi evaluarea probelor de salam, de către o comisie internaţională de specialitate.

De la ora 19 la ora 20 va putea fi urmărit momentul artistic susţinut de Fanfara Nadlačanka. La ora 20 va avea loc deschiderea balului. Între orele 20 şi 22 publicul prezent e invitat să deguste salamul uscat.

La ora 22.30 e programat un nou moment artistic susţinut, de data aceasta, de Ansamblul folcloric „Salašan”.

La ora 23 va avea loc decernarea diplomelor şi premiilor, după care va urma un recital de muzică populară (Formaţia lui Jan Stupka din Bratislava) şi unul de muzică uşoară (Formaţia Szidor Mihai de la Nădlac).

Brand al oraşului

„Nădlacul este un oraș recunoscut ca producător de cârnat cu boia, Cârnatul de Nădlac – Salamul uscat de Nădlac devenind un brand al oraşului. Acesta e produs în fiecare familie din Nădlac, indiferent de naţionalitatea ei.

În aceste zile, dorim să sărbătorim această delicatesă culinară care acum a rămas un brand al acestui mic oraş multicultural şi multietnic prin organizarea Festivalului Cârnatului Proaspăt şi Salamului Uscat de Nădlac” – transmit organizatorii evenimentului,  conform aradon.ro.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *