Festival devenit tradiție la Giarmata

giarmata 5

Aflat la a VII-a ediție, Festivalul de colinde, datini și obiceiuri de iarnă organizat la Giarmata s-a dovedit și în acest an un succes. Sala Căminului Cultural din localitate a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane prezente pentru a participa la evenimentul organizat deja de șapte ani consecutivi de către Asociația Pro Datina-Giarmata cu sprijinul Consiliului Local și al Consiliului Judeţean Timiş.

Alături de Ansamblul „Sânziene Bănățene” din Giarmata care a prezentat datinile locului, la eveniment au mai participat și colindători din Sibiu, Bistrița-Năsăud, Piatra-Neamț, Vatra Dornei și Prahova, care au marcat datini și obiceiuri din zonele respective.

Primarul Virgil Bunescu a menționat că are intenția de a dezvolta evenimentul prin invitarea unor artiști din alte zone din țara noastră.

Prezent la spectacol, deputatul Adrian Pau a declarat că, ”după plecarea masivă a etnicilor germani din Giarmata, localitatea a fost populată cu oameni veniți din diverse locuri ale țării, fapt ce a dat zonei un fel de statut multicultural aparte și cred că ceea ce face aici primarul Virgil Bunescu este foarte benefic”.

Este cunoscut, de altfel, faptul că acest tip de migrare este specific multor localități din Banat și este evident că o acțiune similară ca și cea la Giarmata ar avea succes în multe localități din județul Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns