Ce se întâmplă în Timişoara cu taxele şi impozitele

Ultima ședință (aproape sigur) din acest an a aleșilor locali timișoreni a fost una de tip maraton, întrucât pe ordinea de zi inițială au figurat 68 de proiecte de hotărâre, cărora li s-au adăugat peste 25 aflate pe lista suplimentară.

Chiar la începutul ședinței, primarul Nicolae Robu a anunțat că scoate de pe ordinea de zi cele două proiecte cu temă fiscală, întrucât nu fuseseră supuse dezbaterii publice, așa cum prevede legislația.

Municipalitatea a avut intenția de a introduce o taxă specială pentru promovarea turismului în orașul de pe Bega. Aceasta urma să se achite de toate unitățile de cazare (hotel, hotel-apartament, motel, vile turistice, cabane, campinguri, pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, precum și orice alte structuri de primire turistică) din Timișoara prin aplicarea unei cote de doi la sută la la tarifele de cazare, exclusiv TVA, pentru fiecare zi de sejur a turistului.

Unitatea de cazare ar fi avut obligația de a vărsa taxa specială colectată la bugetul local. De asemenea, există și intenția de a mări impozitele pentru toate proprietățile nerezidențiale din Timișoara. La baza creșterii dărilor stau modificările din Codul fiscal, din cauza cărora, conform primarului, bugetul Timișoarei va fi în 2018 mai sărac cu 33 de milioane de euro decât în anii precedenți.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi s-au mai aflat și majorarea impozitelor pentru anul 2018 pentru mai multe clădiri istorice neîngrijite, un studiu de oportunitate pentru cumpărarea de tramvaie noi, precum și aprobarea documentațiilor pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe.

Imagine de arhivă

2 Comments
DeBocsig 20/12/2017
Cresc taxele, Prea măritul vrea bani. My precious, fântâna mea muzicală :) Căutam sponsori. Cotizanți deopotrivă.
Japca 20/12/2017
Tramvaie noi? După ce ați cheltuit banii pe niște rable armonice ce se rup in doua, vreți alti bani? Ceaușescu te trimitea la mama naibii