Feroviarii din Timiş au protestat la Bucureşti

protest ceferisti

După ce vinerea trecută feroviarii din toată ţara au protestat la Bucureşti, 2.500 de angajati ai CFR Marfã şi-au strigat, în prima zi a săptămânii, nemulțumirile în fața Ministerului Transporturilor şi în Piaţa Victoriei.

Prezenţi în capitală au fost şi angajaţii CFR Marfă din judeţul Timiş. Feroviarii cer finalizarea şi adoptarea Statutului personalului feroviar, salarii decente la societăţile feroviare care să reflecte pregătirea profesională şi responsabilităţile personalului, acordarea clauzelor suspendate cuprinse în contractele colective de muncă, finanţarea corectă a infrastructurii feroviare

Sindicatele din CFR mai cer regândirea taxei de utilizare a infrastructurii (TUI) – la valorile care se practică în Europa şi susţinerea de către statul român a investiţiilor importante în achiziţia de material rulant nou.

Sindicaliştii mai doresc promovarea în regim de urgenţă a unei strategii pe termen mediu şi lung cu privire la dezvoltarea sectorului feroviar – modernizarea infrastructurii feroviare şi a materialului rulant, echilibrarea celor două moduri de transport terestru – feroviar şi rutier.

Marian Epure, preşedintele Alianţei Mişcare Comercial din Timişoara, ne-a declarat că se doreşte lichidarea CFR Marfă, iar situaţia pe ansamblu este una dezastruoasă: „Nu mai avem vagoane, nu mai avem locomotive”. El a mai precizat că se impune realizarea unor investiţii în calea ferată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns