Fermă de crocodili din vestul țării, blocată în pandemie

Un om de afaceri arădean deţine doi crocodili şi voia să facă o fermă pentru producerea cărnii, însă planurile au fost complet date peste cap de criza sanitară şi birocraţia greu de parcurs. La începutul verii, proprietarul unei ferme de peşti, situată la câţiva kilometri de municipiul Arad, a adus două exemplare de crocodili pentru a vedea cum se acomodează în bazine cu apă termală, cu intenţia de a produce în viitor carne ce ar alimenta restaurante din ţară şi străinătate. Cei doi crocodili sunt din specii diferite. Este vorba de un caiman, o specie care trăieşte în Africa Centrală şi de Sud, dar şi un crocodil adus din America. Reptilele au fost botezate Pepino și Walderman şi de câteva luni stau în bazine cu apă ce are o temperatură de 27 de grade Celsius.

Proprietarul fermei de peşti, Ioan Crişan, spune că reptilele s-au adaptat foarte bine, astfel că există perspective pentru o afacere de succes. Deşi spera ca din acest an să populeze bazinele cu mai mulţi crocodili, pandemia de SARS-CoV-2 i-a dat planurile peste cap.

Continuarea pe aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
Mishu 11 decembrie 2020
Asta era cheia, de asta avea nevoie industria HORECA pentru revigorare, de carne de crocodil ! Parcă văd cozile formate în fața măcelăriilor investitorului ! Mare-i grădina Domnului și mulți idioți îi sar gardul ! Măi tembelule, crocodili să mănînci tu și mă-ta și să-i trimiți și lui Robu că și la el la Bocsig nu se poate concepe masa de sărbători fără o friptură suculentă de caiman !