Fenomen meteo neobișnuit. În România a nins în luna iulie. Unde s-a depus zăpada?

Primul strat de zăpadă din luna iulie a fost înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri din cauza temperaturilor scăzute, într-o frumoasă zonă montană a României. Fenomenul este unul mai puțin obișnuit iar localnicii nu-și mai amintesc ca el să se fi petrecut în ultimii zece ani.

CITEȘTE ȘI: Băiat lovit cu sălbăticie şi umilit pe stradă, de alţi copii. Imaginile au ajuns pe Facebook

Ninsoarea a căzut în zona Vârful Pietrosu Rodnei, judeţul Maramureş, la o altitudine de peste 2.300 de metri, notează Mediafax.

Primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, a declarat, miercuri, corespondentului că nu ştie să mai fi fost zăpadă căzută în toiul verii în zonă.

„În ultimele trei-patru zile vremea s-a răcit treptat, iar în noaptea de marţi spre miercuri a fulguit sus pe munte, astfel că avem prima zăpadă pe Vârful Pietrosul Rodnei, la peste 2.300 de metri altitudine, înregistrată în luna iulie. Temperatura scăzută din noaptea de marţi spre miercuri a adus prima zăpadă pe cel mai înalt vârf montan din Borşa, au fost, cred, zero grade. Sus pe vârf era cernut alb. În luna iulie eu nu îmi aduc aminte să fi nins, în urmă cu 15 ani, în luna august, a mai fost o fulguială sus pe munte, dar nu în iulie”, a spus Timiş.

Potrivit acestuia, temperatura se menţine scăzută şi miercuri dimineaţă, fiind 10 grade în centrul oraşului Borşa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns