Fenomen astronomic de excepţie: ,,Luna Roz,” vestitoare a sărbătorilor pascale

Superluna roz, un fenomen spectaculos, în care luna pare mai strălucitoare și mai mare decât în restul anului, se va produce la noapte. Luna va fi cu aproape o treime mai strălucitoare şi va părea cu 15% mai mare, pentru că va fi în cel mai apropiat punct posibil de Pământ.

CITEȘTE ȘI: Solidaritate cu cei din prima linie! Timișorenii sunt îndemnați să iasă cu lanterne sau cu lumini, la ferestrele sau balcoanele locuinţelor

Numele de Supeluna roz are legătură cu o floare sălbatică din Statele Unite  care are această culoare şi care înfloreşte primăvara, lucru pe care îl marchează şi fenomenul astral. Luna plină a lunii aprilie, cunoscută și sub numele de Luna Roză, va fi vizibilă la noapte,

Luna plină din această lună este a doua dintr-o serie de trei superluni consecutive, un fenomen care se produce atunci când luna plină se află la 90% din cea mai apropiată distanță pe care ar putea fi de Pământ pe orbita sa lunară. Și, deși superlunile sunt doar puțin mai mari și mai strălucitoare decât o lună plină obișnuită, ele sunt totuși uluitoare deoarece apar foarte rar în timpul unui an.

Luna plină de pe 9 martie a fost prima superlună a anului și, pe 7 mai, vom putea vedea cea de-a treia și ultima superlună din 2020. Totuși, luna plină a lunii aprilie este specială, deoarece se află cel mai aproape de Pământ, la doar 221.772 de mile.
sursa: tabu.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.