Femeie condamnată să meargă 60 de zile la biserică, pentru că n-a declarat banii câștigați la videochat

videochat 1

O femeie de 54 de ani din Sălaj a fost condamnată să meargă 60 de zile la biserică, după ce n-a declarat banii cîștigați la videochat.

O instanță din Sălaj a decis că pedeapsa pentru evaziune fiscală trebuie să conțină și o parte educativă, pentru o femeie de 54 de ani din Cehu Silvaniei care nu și-a declarat la Fisc veniturile obținute din videochat. Astfel, femeia a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității, la o biserică, potrivit observatornews.ro.

Între 2013 și 2018, femeia a realizat venituri din activități de videochat de peste 58.000 lei (aproximativ 13.000 de euro), pe care nu le-a declarat organelor fiscale pentru a plăti impozit și contribuții la Sănătate, scrie clujust.ro.

„Contul mi l-am făcut eu, am completat niște formulare online, am comunicat codul IBAN și m-am logat eu direct la un site de profil”, a declarat femeia.

Ea păgubit statul român cu suma de 10.848 lei, din care 8.285 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 2.563 lei reprezintă contribuția de asigurari sociale de sănătate (CASS). Femeia a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat încadrarea juridică.

Practic, Fiscul i-a urmărit conturile bancare și astfel a descoperit evaziunea.

Ea a solicitat instanței să-i permită să presteze muncă în folosul comunității la Parohia Ortodoxă Cehu Silvaniei sau la Biserica Reformată Cehu Silvaniei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Femeie condamnată să meargă 60 de zile la biserică, pentru că n-a declarat banii câștigați la videochat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *