Febră, dureri de cap, crampe. Simptomele care au trimis la medic aproape 200 de timișeni

medicina familie

Numărul timișenilor care au contractat unul dintre agenții patogeni care provoacă boală diareică acută a crescut în ultima perioadă. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică  Timiș, săptămâna trecută, 183 de persoane s-au prezentat la medic, acuzând febră, cefalee (durere de cap), dureri abdominale, vărsături, scaune diareice și slăbiciune musculară.

CITEȘTE ȘI: Toți mistreții de pe un fond de vânătoare de 10.000 de hectare din vestul țării vor fi împușcați

”În săptămâna 22-28 iulie, la nivelul județului au fost internate 61 de cazuri. Dintre acestea, 13 au etiologia precizată și 48 neprecizată, 14 fiind infirmate”, au precizat reprezentanții DSP Timiș.

În vederea prevenirii îmbolnăvirilor, specialiștii DSP Timiș recomandă evitarea preparării alimentelor cu mai mult de două-trei ore înaintea consumului, în cazul în care nu se poate asigura păstrarea acestora la frigider la o temperatură de patru grade Celsius. În cazul copiilor mici, alimentele se vor consuma imediat după preparare. De asemenea, mâncarea se va găti la temperaturi de peste 70 de grade Celsius și se va evita cumpărarea de produse de la comercianți ambulanți (hot-dog, înghețată etc.). De asemenea, se va evita contactul între alimentele preparate și cele nepreparate, fiecare fel de mâncare fiind ambalat astfel încât să se evite contactul cu insecte sau rozătoare.

Medicii atrag atenția asupra păstrării igienei mâinilor, dar și a asigurării curățeniei în zona de preparare a mâncării. Fructele, legumele și zarzavaturile se vor spăla bine sub jet de apă înainte de consum. Se va bea doar apă potabilă din surse autorizate, iar laptele va fi fiert în prealabil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *