Faţada unei grădiniţe, vopsită în culori vii, dispuse în dungi orizontale, asemănătoare curcubeului, vandalizată

Faţada unei grădiniţe, vopsită în culori vii, dispuse în dungi orizontale, asemănătoare curcubeului, vandalizată

Faţada unei grădiniţe, vopsită în culori vii, dispuse în dungi orizontale, asemănătoare curcubeului, vandalizată

Se fac cercetări pentru identificarea autorilor faptei

În noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 iunie 2022) faţada Grădiniței „Piticot” din Hunedoara, unitate de învăţământ aflată în proces de reabilitare şi modernizare, a fost vandalizată de persoane deocamdată necunoscute.

Se pare că persoanele care au făcut acest gest au fost deranjate de faptul că patru porţiuni ale faţadei au fost colorate în culori vii, dispuse în dungi orizontale, asemănătoare curcubeului.

Ideea a venit chiar dinspre copii de 6 – 7 ani şi fost adoptată din dorinţa de a înveseli clădirea, de a o face mai prietenoasă cu cei mici încă de la primul contact vizual.

Modul în care a fost colorată faţada nu a avut şi nu are nicio legătură cu vreo dorinţă de a promova vreo comunitate anume, de niciun fel, ci doar cu dorinţa de a transforma o grădiniţă veche şi mohorâtă, construită în 1952, într-o grădiniţă modernă şi veselă (inclusiv din punct de vedere al aspectului exterior).

„Un alt motiv pentru care s-a acceptat ideea a fost faptul că, aşa cum o ştim cu toţii, curcubeul reprezintă un simbol al speranţei (vă aduceţi aminte curcubeul desenat de copii şi afişat la ferestre la începutul pandemiei Covid?!).

Pentru mine e cu atât mai greu de înţeles un astfel de gest cu cât şi din punct de vedere religios curcubeul este un element care apare şi în scrierile biblice ca semn al legământului făcut de Dumnezeu cu oamenii, imediat după potop.

CITEȘTE ȘI: Românii au votat Destinaţia Turistică a anului 2022. Oraşul care a câştigat marele premiu

Pe de altă parte, de la bunici ştim că atunci când apare după ploaie, curcubeul promite linişte şi armonie dar şi înălţare spirituală pentru cel care crede în valorile creştine.

Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, referitoare la simbolistica folosită de minorităţile sexuale.

Din punctul nostru de vedere culorile vii sunt simbolul copilăriei iar curcubeul este un fenomen natural spectaculos care bucură privirea şi sufletul oricărei persoane (indiferent de apartenenţă socială, religioasă ş.a.m.d.)”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, conform hunedoaralibera.ro.

Poliţia Locală Hunedoara a efecuat o verificare prealabilă, iar Poliţia Municipiului Hunedoara efectuează acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Faţada unei grădiniţe, vopsită în culori vii, dispuse în dungi orizontale, asemănătoare curcubeului, vandalizată

  1. Fatada institutilor publice nu sant zugravite la dorinta unor infantili de 5_6 anisori ,acesti copii ar fi incantati sa vada svastici viu colorate pe gradinita lor. Simbolurile sunt puternice emotional si produc astfel de reactii .Arhitecti si constructori batuti in cap de ultraviolete!

Lasă un răspuns