Farmecul copilăriei în satele bănăţene. Ce s-a întâmplat într-o comună din Timiş

O mare emoţie a simţit primarul unei comune din Timiş, când s-a trezit cu vreo 20 de scrisori venite de la copiii din comună. Micuţii avuseseră o temă la şcoală şi i-au transmis primarului gândurile şi dorinţele lor, cum ar vrea să arate localitatea şi ce şi-ar mai dori fiecare dintre ei.

Pline de inocenţă, rândurile scrise de cei mici arătau cum văd ei lumea pornind de la micile necazuri pe cere le întâmpină: că ar vrea să îi lase în pace copiii mai mari, că nu le place dacă sunt aruncate hârtii la întâmplare şi câte şi mai câte lucruri cărora celor mari li se par banale, dar care dau farmec copilăriei.

Vizibil marcat de gestul micuţilor, primarul din Variaş, Nicolae Birău, s-a deplasat la şcoală, unde a stat de vorbă pe îndelete cu cei mici.

„Mă bucur că ei sunt preocupaţi de soarta localităţii în care trăiesc. E bine că au reuşit să conştientizeze problema, dar mai trebuie găsite şi soluţii. Iar acestea pleacă, de multe ori, chiar din clasele primare, de la educaţia primită.

Din păcate, încă ne confruntăm cu fenomenul abandonului şcolar, dar sperăm să îi convingem pe părinţi cât de necesară este educaţia. De aceea, vom angaja un asistent comunitar care va avea şi rolul de a-i face pe copii să meargă la şcoală, pentru că nu doar ei vor avea de câştigat, ci şi noi, întreaga comunitate”, a declarat Nicolae Birău.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns