„Farmec” nou de Teleorman

dragnea si dancila

Performanța PSD de a da jos doi premieri într-un an de guvernare este, am putea zice, remarcabilă și, de aceea, de nerepetat. Acum ne aflăm în fața unui al treilea premier provenind din aceeași formațiune politică. Bașca faptul că nominalizarea făcută în unanimitate este femeie și poate deveni, în premieră, cea dintâi într-o asemenea funcție.

Și pentru că recent propusa doamnă cu bucle aurii, Vasilica-Viorica Dăncilă, are toate „recomandările” să ocupe o astfel de demnitate (profesoară la Liceul din Videle și inginer la OMV Petrom, consilier local, șefă de organizație de femei, deputat și eurodeputat) să ne bucurăm că țara poate ajunge pe o mână mai fină decât cea a lui Liviu Dragnea care i-a ales pe primii doi premieri și pe care apoi i-a înlocuit ca și cum și-ar fi schimbat șosetele.

Cea mai tare dintre recomandări este însă faptul că aleasa este din Teleorman și a colaborat bine cu șefu’ său de partid. Dacă președintele Klaus Iohannis va acepta această propunere, România va intra într-o nouă epocă politică, a femeilor-premier și, de ce nu, președinte. Poate că ele vor fi mai receptive la ce se întâmplă în această țară ale cărei boli nu se tratează numai cu asfalt pe ulițe sau cu terenuri de fotbal în pantă în sate de bătrâni.

Aflăm despre nominalizată că nu este o fire conflictuală (cum au fost predecesorii), că este o persoană civilizată și că și-a făcut multe relații la Bruxelles. Dacă este așa, după învestire, vom avea stabilitate politică și Daddy nu va mai fi nevoit să-și răstoarne și a treia oară carul în mijlocul intersecției.

Problema este că nu orice ordin al șefului politic poate fi și executat, având în vedere că oricine încalcă legea, fie și la comandă, până la urmă plătește. Nu știm dacă Dăncilă va rezista în funcție măcar cât Grindeanu și Tudose, dar țara are nevoie de premier în orice moment, pentru că, altfel… s-a văzut ce pățim.

Lăsând la o parte cursul procedurilor legate de formarea noului guvern, care se succed de la sine, ca români și ca simpli alegători ar trebui să ne întrebăm dacă membrilor Comitetului Executiv Național al PSD li se pare normal ce au votat, respectiv retragerea sprijinului politic pentru propriul premier (și nu o dată), aceștia fiind recidiviști?

Dacă este normal ca partidul care a luat cele mai multe voturi și deține practic întreaga putere să bage țara în criză la fiecare șase luni, doar pentru a satisface un lider îmbătat de aerul rarefiat de pe culmile politicii? Dacă da, atunci, nu mai este nimic de făcut. Ar fi poate de dorit doar să se modifice mai repede legile acelea ale justiției, pentru a-l spăla pe Liviu Dragnea și nu numai pe el, de orice suspectări sau învinuiri și a-i albi cazierul, astfel încât să ajungă președinte și actuala democrație originală din PSD să fie generalizată la nivel de țară.

Cu Dragnea președinte vom atinge acele culmi de civilizație și de progres pe care ni le-au promis și alți înaintași, dar pe care nici măcar nu le-am văzut în zare.

Dar dacă, totuși, Klaus Iohannis joacă? E greu de crezut că o va face, având în vedere că nu prea are vreo alternativă…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Farmec” nou de Teleorman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *