Farmaciile Help Net din Timişoara, amendate pentru practică înșelătoare

Echipele conduse de comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Vest – Timiș, Claudiu Sorin Susanu, au făcut verificări, în urma unei sesizări, la farmaciile Help Net din Timișoara.

Controlul s-a soldat cu o amendă de 7.000 de lei pentru practică înșelătoare.

”La raft erau două prețuri, unul de vânzare și un altul mai mic pentru care însă trebuiau îndeplinite câteva condiții. În fapt, prețul redus nu era cel real. Acesta era mai mic pentru a atrage cumpărătorii, care apoi erau introduși într-un program de fidelizare. În realitate, la casă, clienții plăteau mai mult decât prețul redus afișat. Reprezentanții farmaciei au spus că ar fi vorba de o problemă la imprimantă. Însă atunci când sunt prea multe cazuri, vorbim de intenție și nu de eroare”, a precizat Claudiu Sorin Susanu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 Răspunsuri “Farmaciile Help Net din Timişoara, amendate pentru practică înșelătoare

 1. Pe langa faptul ca exista inselatorii, angajatii help net cred ca sunt angajati pe baza nivelului de aroganta, niciunul nu vorbeste normal, doar de sus. ( cei din bucuresti, promenada)

 2. Preturi ca preturi dar as fi curios sa vad ca se verifica data de expiratie a medicamentelor si produselor farmaceutice acolo e inselatoria cea mai mare.

 3. Ma bucur. De mult trebuia sa ia cineva atitudine. Ar trebui sa se verifice toate farmaciile si sa se verifice si atitudinea sau felul in care isi practica meseria farmacistii atat de la Help Net cat si de la Catena. Daca mergi sa iti iei anumite medicamente, farmacistii te tin de vorba sa te convinga sa iei altceva mai scump sau medicamente de care vor ei sa se scape din stoc. Si comportamentul asta poate fi considerat o practica inselatoare pt ca in unele cazuri chiar reusesc sa fraiereasca lumea care ajumg sa cumpere alte produse decat cele care le.au fost recomandate sau ce vroiau. Si cred ca acest comportament de „abureala” face parte din trainingul farmacistilor.

  1. Abureala este obligatorie daca nu vrei sa fii dat afara.
   Farmacistii din Help Net au target de vanzari si sunt foarte presati sa si-l faca daca vor sa-si tina jobul.
   Stiu ce vorbesc, am lucrat acolo

 4. Farmaciile asa zis ,, de firma ,, au ce le mai mari Preturi si au fost transformate in parfumerii , cit despre personal , marea majoritate,, tinere,,
  , prefer sa nu zice nimic , doar ca profesionalismul lor este foarte departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *