Fără număr! 10 milioane de lei de la Guvernul României pentru o localitate din Timiş

faget2

O singură localitate din Timiş care a reuşit să finalizeze un proiect finanţat de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, va primi finanţare de la statul roman pentru alte două investiţii serioase.

Administraţia făgeţeană con­ti­nuă să atragă fonduri gu­vernamentale în “oraşul cas­­tanilor” prin PNDL, după ce anii trecuţi a beneficiat tot prin acest program de bani pentru modernizarea dru­mu­lui Făget – Jupâneşti şi con­struirea unei noi grădiniţe.

Pentru sesiunea în curs, edilii locali au depus patru proiecte, care vizau introducerea re­ţe­lelor de apă şi canalizare în satul Băteşti, modernizarea drumului Făget – Bunea ma­re, introducerea reţelelor de apă şi canalizare în localitatea Begheiu Mic şi reabilitarea în­călzirii centrale la Liceul Teo­retic “Traian Vuia”.

Din ce­le patru proiecte, două au fost date câştigătoare de către guvernanţi: introducerea re­ţe­lelor de apă şi canalizare la Băteşti şi reabilitarea încălzirii central la liceu.

Primii în Timiş

Primul este finanţat cu 8 mi­lioane de lei şi vizează in­troducerea reţelelor su­s­a­mintite în tot satul.

Celui de-al doilea i-au fost repartizate circa 1,3 milioane lei, bani ca­re vor fi folosiţi pentru în­locuirea vechii centrale ter­mice, care nu mai făcea faţă, cu una de mare capacitate, la care va fi racordată şi sala de sport a Făgetului.

“Suntem singurul oraş din judeţul Ti­miş care a reuşit să finalizeze un proiect prin Programul Na­ţio­nal de Dezvoltare Locală. Este vorba de cel care a vizat mo­der­nizarea drumului dintre Făget şi Jupâneşti, pentru care am beneficiat de o finanţare de 3,8 milioane de lei. Avem în lucru şi o altă investiţie prin PNDL – construirea grădiniţei din partea românească a ora­şu­lui, pentru care ni s-au a­locat 1,4 milioane lei. Deja ne-au intrat două tranşe din această finanţare”, ne-a de­clarat Marcel Avram, pri­ma­rul Făgetului.
Re­prezentanţii ad­mi­nis­tra­ţiei făgeţene nu vor renunţa nici la cele două proiecte pentru care Guvernul nu va aloca fonduri şi intenţionează să le redepună anul viitor tot pe PNDL, sesiunea a treia, scrie redesteptarea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns