Fără avion de la Timișoara la Constanța, deşi ar fi necesar. Cine nu doreşte

Nu avem cursă aeriană de la Timișoara la Constanța, cu toate că multă lume ar fi dorit să ajungă la mare într-un timp mai scurt. Absența unei astfel de curse este cu atât mai curioasă cu cât în alți ani, 2017 și 2018, timișorenii au avut o astfel de posibilitate, grație zborurilor efectuate de compania ”Blue Air”.

În 2019, cursa a fost sistată, un an mai târziu s-a încercat reluarea zborurilor, dar a apărut pandemia și nu s-a mai concretizat nimic. Cert este că nici în vara acestui an nu există cursă aeriană Timișoara – Constanța și, probabil, nici nu va apărea în acest sezon estival.

Dorel Grădinaru, directorul Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, spune că responsabilitatea le revine companiilor aeriene, care au declinat ofertele de a efectua astfel de curse, din motive de rentabilitate.

”Noi i-am invitat, am făcut toate demersurile, chiar am insistat, dar ei spun că nu le rentează. Preferă să opereze către alte țări, din cauza serviciilor proaste de pe litoralul românesc, așa spun ei. Dacă ar fi avantajos, ar veni ei singuri, fără să insistăm noi. Acum, însă, suntem în perioada de refacere a traficului și încercăm să le oferim tot ceea ce putem ca să avem curse la mare, dar fără succes, din păcate. Cei de la Ryan Air ar fi interesați, însă până acum nu este nimic concret. Poate, mai târziu, vom fi și noi mai selectivi”, spune Dorel Grădinaru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

4 Comments
LIVIA 20 iulie 2021
De ce oare toate companiile ocolesc Timișoara dar  aleg Craiova,Sibiu și alte orașe mai mici?
carmen 20 iulie 2021
A vd.cineva cu Lufthansa?
Raji Abulil 19 iulie 2021
Cind Idolu era director nu zbura nici un graur peste aeroport. Astazi e nebunie. Berzele au cuib pe halogenele de pe pista. Pelicanii cauta broaste prin balti. Doamne cind vin talibanii sa puna lucrurile pe drumul bun?
Dan 19 iulie 2021
Și Tarom-ul ce plm are?