Familii tinere din Mehedinţi şi Olt au populat o comună timişeană

O comună timişeană a cunoscut, în ultimii cinci ani, o creștere a populației cu aproape o sută de locuitori. Astfel, dacă în 2012 locuiau, în cele trei sate ale sale, 2.741 de persoane, în prezent aici își au domiciliul 2.836 de oameni.

Conform edilului-șef al comunei Tormac, Csaki Karol, o parte din această creștere provine din sporul natalității, iar o alta, din aportul de populație provenind din județe ca Mehedinți sau Olt. Îmbucurător este și faptul că vin familii tinere, numărul celor sosite în ultimii ani fiind de 12.

În materie de populație, există și un fenomen invers. Din comuna Tormac provin cele 62 de familii plecate în străinătate pe care le poți găsi acasă eventual de Paști și de Crăciun.

Citeşte şi: Temele pentru acasă, obositoare şi stresante

Interesant este că prea puțini dintre cei care se întorc în țară doresc să mai locuiască în comună. Cei mai mulți preferă orașele timișene pentru avantajele lor: asigurarea unui loc de muncă și a unor condiții de viață net superioare decât cele din mediul rural.

La fel se întâmplă și când tinerii navetiști din Tormac și din satele aparținătoare acestei comune își întemeiază o familie, dar mai ales când apar copiii. Cei mai mulți se îndreaptă spre orașele apropiate, pentru că acolo există o creșă, o grădiniță sau o școală mai bună decât instituțiile din satul fiecăruia.

Prin urmare, aceste schimbări continue în rândul populației fac parte din realitatea imediată, fiind caracteristice traiului din prezent, în condițiile libertății de mișcare și ale globalizării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Familii tinere din Mehedinţi şi Olt au populat o comună timişeană

  1. Dragi editori ai Renasterii. Metoda asta cu „o comună timişeană” in loc sa spuneti in titlu despre ce comuna e vorba e demn de reviste de cancan si mondene. Cand veti inceta cu metoda asta neprofesionala da a atrage clickuri?

Lasă un răspuns