Familia unui deţinut a primit casă de la Mitropolie

ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat ieri după-amiază în Parohia Variaş, unde a avut loc sfinţirea casei achiziţionate de Arhiepiscopia Timişoarei pentru o familie nevoiaşă cu patru copii, care a primit şi un ajutor financiar pentru suplimentarea hranei micuţilor.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, am terminat lucrările de restaurare a unei case pe care am cumpărat-o în localitatea Variaş, pentru o familie al cărei tată este deţinut.

În această comună există o grădiniţă şi şcoală cu opt clase, unde, începând cu aceste zile, pot fi înscrişi cei patru copii. De asemenea, am rezolvat atât un abonament pentru 200 de zile la o brutărie, pentru a avea pâine, dar şi un altul, tot de 200 de zile, pentru lapte.

Rămâne ca preotul de aici din sat să treacă mereu pe la ei şi să-i sprijine în toate nevoile, până va ieşi din penitenciar tatăl celor mici. De asemenea, le-am adus şi bani pentru achiziţionarea rechizitelor, pentru ca acum, în septembrie, să poată începe şcoala, la fel ca toţi ceilalţi copii din localitate”, a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan.

În luna iulie a acestui an, în urma unei solicitări către conducerea Penitenciarului din Timişoara pentru identificarea deţinuţilor care se confruntă cu probleme sociale deosebite, Mitropolia Banatului a cumpărat o casă pentru unul dintre ei.

De când omul se află în închisoare, soţia şi cei patru copii ai săi au locuit la mai multe familii şi au avut de înfruntat destule necazuri. El va fi eliberat din penitenciar peste două luni şi, prin grija Bisericii, va avea un acoperiş deasupra capului, alături de ai săi.

0 Comments

No Comment.