FALT aşteaptă propuneri de la timişoreni

FALT

Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara își informează membrii că a făcut tot ce a fost posibil pentru ca noua Lege nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea şi funcționarea asociațiilor de proprietari să apară într-o formă cât mai benefică pentru asociațiile de proprietari şi pentru cetățenii care locuiesc la bloc. Din păcate, nu toate propunerile şi argumentele aduse de conducerea federației au fost analizate şi reținute de către parlamentari.

FALT, alături de președintele Ligii Habitat, a făcut parte din grupul de lucru şi a participat la întâlnirea cu parlamentarii din comisia de administrație publică a Camerei deputaților, reușind să elimine unele prevederi din lege sau să reformuleze altele. Având în vedere că legea a trecut foarte repede prin Cameră, au rămas o serie de probleme nerezolvate. Din acest motiv, FALT şi Liga Habitat au avut o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, în cadrul căreia s-au expus toate problemele.

FALT s-a adresat în scris Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice arătând că legea are prevederi care nu sunt constituționale sau care creează probleme pentru asociațiile de proprietari, inclusiv costuri suplimentare cu întreținerea.

În urma demersului făcut, ministerul a dat un răspuns, în care precizează: „Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice îşi manifestă interesul de a cunoaște opiniile cetățenilor şi de a soluționa problemele semnalate de aceștia, precum şi deschiderea spre dialog în vederea îmbunătățirii cadrului normativ existent, dialog care considerăm că trebuie să se bazeze pe argumente tehnice şi juridice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În acest sens, vă rugăm să ne transmiteți observații punctuale la textul Legii nr. 196/2018 în susținerea celor afirmate în adresa dumneavoastră. Pe această cale, dorim să reamintim că reprezentanții Ligii Asociațiilor de Proprietari HABITAT şi ai Federației Asociațiilor de Locatari Timișoara au fost prezenți la dezbaterile organizate atât de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice în procedura de consultare publică, cât şi la grupul de lucru organizat în procedura de adoptare parlamentară, la Comisia pentru administrație publică şi amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților”.

Din aceste motive se solicită membrilor FALT ca, în cel mai scurt timp, să formuleze propuneri scrise, pe care să le transmită federației pentru a le analiza, sintetiza şi a le transmite la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, precum și pentru a participa la susținerea lor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns