Fals inspector de la Protecția Consumatorului, în control la mall, în Timișoara

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor atrag atenția asupra unui fenomen periculos. Există persoane care se dau drept inspectori ai acestei institutții, în încercarea de a obține bani sau diverse bunuri pentru a nu aplica sancțiuni.

CITEȘTE ȘI: Taximetru lovit în plin pe o stradă aglomerată din Timișoara

Doar că acestea nu au absolut niciun drept să o facă, fiind, de fapt, simpli impostori. Este și cazul unei femei despre care există informații conform cărora ar fi încercat să intimideze angajații unui magazin dintr-un mall din Timișoara, pentru a obține foloase necuvenite. Ea a fost surprinsă de camerele de supraveghere iar acum organele de cercetare penală investighează și încearcă să identifice persoana respectivă pentru a fi trasă la răspundere. Reprezentanții ANPC fac precizarea că adevărații comisari au câte o legitimație de serviciu cu un număr unic de identificare și cu fotografia lor.

”Au apărut informații că falșii comisari au desfășurat astfel de activități ilegale de control, prin utilizarea unor legitimații asemănătoare cu cele oficiale. ANPC reamintește faptul că niciodată comisarii autorității nu solicită operatorilor economici achitarea în numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancțiuni contravenționale, acestea se achită la Trezorerie și nu comisarilor aflați în control. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va primi doar copia chitanței de vărsământ”, au precizat reprezentanții ANPC.

Trebuie menționat faptul că membrii organizațiilor neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publică asupra deficiențelor de calitate ale produselor și serviciilor și asupra consecințelor vătămătoare ale acestora pentru consumatori sau de a iniția acțiuni în justiție pentru apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns