Facturile la gaze și energie vor scădea cel puțin la jumătate, promit autorităţile

Criză energetică iminentă. Giganții energetici francezi îndeamnă oamenii să reducă consumul

„Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este depășit de situație”, însă noile măsuri adoptate de coaliție vor duce la o scădere considerabilă a facturilor la gaze și energie electrică, „cel puțin la jumătate, ca să trecem de această iarnă”, afirmă senatorul PSD Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir spune la RFI despre noile măsuri legate de facturile la energie electrică și gaze că „vor avea ca prim efect scăderea considerabilă a facturilor, atât la energie electrică, cât și la gaze naturale. De asemenea, pentru cei care au primit facturi greșite, fără acea compensație, aceste facturi vor fi stornate, nu va exista nici o debranșare.

Aceste noi măsuri convenite în coaliție în mod categoric vor reduce semnificativ prețurile la factura de curent electric și gaze și vor beneficia practic cam 90% atât din populație, consumatori casnici, cât și agenți economici și instituții de stat”.

Întrebat cu cât ar putea să scadă facturile la energie și gaze în urma noilor măsuri, senatorul PSD a precizat: „calculele pe care vi le-a prezentat primul-ministru vor fi în ședință de Guvern stabilite. În mod categoric, va fi o reducere semnificativă, cel puțin la jumătate, ca să trecem de această iarnă”.

CITEŞTE ŞI: Pateul de pasăre din comerţ: până la 9 aditivi alimentari, apa ingredient principal și doar 15% ficat de pasăre

„N-aș mai vrea să invoc neapărat trecutul, deși este unul recent. Noi, cei de la PSD, la momentul adoptării acelei legi, eram în Opoziție. Am susținut foarte tare ideea plafonării prețurilor energiei electrice și gazelor, am avut chiar proiect de lege în acest sens, a fost respins de coaliția de dreapta de atunci, s-a mers pe această variantă a compensării, care până la urmă s-a dovedit a fi una ineficientă, conform Mediafax.

Noi am insistat încă de când am intrat la guvernare că lucrul ăsta nu poate funcționa. Este absurd să compensezi cu 20% o factură care a crescut cu 500%. Asta a fost ideea ministrului Popescu, care din punctul meu de vedere e depășit de situație”, a spus Zamfir, întrebat de ce noile măsuri nu au fost adoptate din timp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *