Facturi uriașe la gaz și curent. Mai multe unități de învățământ din Timiș, afectate. 103.000 lei, factura la o școală gimnazială!

Facturi uriașe la gaz și curent. Mai multe unități de învățământ din Timiș, afectate. 103.000 lei, factura la o școală gimnazială!

Facturi uriașe la gaz și curent. Mai multe unități de învățământ din Timiș, afectate. 103.000 lei, factura la o școală gimnazială!

La nivel național, valoarea facturilor pentru gaz și electricitate a crescut chiar și de patru ori față de cele aferente lunii decembrie a anului trecut.

Situația este similară și la Lugoj, unde atât consumatorii casnici, cât și instituțiile se așteaptă la sume de plată mult mai mari pentru utilități.

Facturi uriașe. Școlile, cele mai afectate

Dacă în cazul unor instituții precum Muzeul de Istorie și Etnografie Lugoj sau Biblioteca Municipală Lugoj situația nu este dramatică deocamdată, unitățile de învățământ nu sunt la fel de norocoase, multe dintre ele primind facturi cu valori cel puțin duble sau chiar triple față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Valoarea facturilor s-a dublat atât la gaz, cât și la curent, chiar mai mult, iar consumul pentru ambele utilități este sensibil egal cu orice altă lună de iarnă. S-au făcut demersuri pentru plafonarea prețurilor, urmează să primim răspunsuri – sperăm pozitive, de la furnizori, mai ales că au bază legala în acest sens”, a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic ”Valeriu Braniște”.

Factură record la Eftimie Murgu

Facturi cu sume foarte mari la gaz au venit și la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu”, respectiv 58.000 lei – dublu față aceeași lună a anului trecut, Clubul Sportiv Școlar, cu peste 40.000 de lei sumă totală pentru toate sălile de sport, dar și la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” unde s-a ajuns la suma record de 103.000 lei, adică de trei ori mai mult față de anul precedent.

Fenomenul este cu atât mai neașteptat având în vedere că în luna decembrie temperaturile au scăzut rareori sub 0 grade Celsius, iar de sărbători elevii au fost în vacanță, deci consumul a fost mai mic.

Instituțiile lugojene care s-au trezit cu facturi uriașe au luat deja măsuri și au depus documentația necesară pentru compensarea acestora, iar la nivel național coaliția de guvernare a decis plafonarea, de la 1 februarie, a prețului la gaz și energie electrică și creșterea limitei de consum.

Pentru IMM-uri, școli, spitale, biserici și industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei pe kW.

redesteptarea

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *