Facilităţi pentru absolvenţii din Timiş şi angajatorii acestora

job Timisoara

„Absolvenţii de liceu şi de facultate promoția 2016 sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiș, precum și la punctele de lucru din județ (Deta, Lugoj, Faget, Jimbolia, Sânicolau Mare, Buziaș) pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă“, au anunțat reprezentanții AJOFM Timiș, făcând totodată precizarea că, potrivit legii, atât absolvenţii, cât şi angajatorii care încadrează persoane proaspăt ieşite de pe băncile şcolii beneficiază conform legislației muncii, de o serie de servicii şi stimulente.

Românul dispărut după atacul din Nisa şi căutat de TIMIŞORENI pe FACEBOOK a fost găsit mort

 

Servicii gratuite

Astfel, absolvenţii care se înregistrează în evidenţele AJOFM Timiș ca persoane în căutarea unui loc de muncă pot beneficia de: servicii gratuite de mediere a muncii, informare şi consiliere profesională, servicii gratuite de formare profesională sau de asistenţă şi consultanţă pentru începerea unei afaceri proprii.

Stimulente financiare

Totodată, tinerii care reuşesc să se angajeze primesc şi stimulente financiare: prima de încadrare ca absolvent – 500 lei; prima de încadrare (dacă se angajează la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu – doar dacă este și beneficiar de indemnizaţie de şomaj); prima de instalare (dacă se încadrează într-o localitate alta decât cea de domiciliu şi, urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul stabil – doar dacă este şi beneficiar de indemnizaţie de şomaj).

CRIMĂ TERIFIANTĂ! Tatăl și-a ucis soția în fața copilului

În cazul în care încadrarea în muncă a absolvenţilor are loc în perioada în care este acordată indemnizație de şomaj, angajatul primeşte o sumă lunară egală cu indemnizaţia de șomaj la care ar fi avut dreptul până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu ar fi avut loc încadrarea în muncă.

Subvenție acordată angajatorilor

Tot în sprijinul tinerilor vine și subvenția acordată, la cerere, angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la terminarea școlii, indiferent dacă sunt sau nu beneficiari de indemnizaţie de şomaj.

La ce e bun bicarbonatul de sodiu. Minunile pe care le face banalul praf din bucătărie, un leac excelent pentru înţepături

Sprijinul financiar se acordă diferenţiat în funcţie de nivelul de studii: 500 lei/lună pentru absolvenţii învăţământului profesional; 600 lei/lună pentru absolvenţii de liceu (cu sau fără bacalaureat), sau absolvenţilor de studii superioare fără examen de licenţă; 750 lei/lună pentru absolvenţii de studii superioare cu examen de licenţă. Subvenţia se acordă timp de 12 luni de la data semnării convenţiei, iar angajatorul este obligat să menţină raporturile de muncă sau de serviciu timp de 18 luni.

Termen de 60 de zile

„Reamintim că absolvenţii promoţiei 2016 se pot înregistra în evidenţele noastre ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, depășirea acestui termen atrăgând după sine anularea dreptului de a beneficia de indemnizaţie de şomaj“ avertizează reprezentanții AJOFM Timiș, care fac totodată precizarea că, pentru absolvenţii de liceu, termenul de 60 de zile se calculează de la data absolvirii liceului şi nu de la data susţinerii examenului de bacalaureat (intervalul 4 iunie 2016 – 2 august 2016).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *