Fabrică de mini-submarine, lângă Timișoara. Comenzi din China, Italia și Columbia

Fabrică de mini-submarine, lângă Timișoara. Comenzi din China, Italia și Columbia

Armata română ar putea avea o flotă de submarine, fabricate lângă Timișoara. Mai mici, mai agile, mai greu de reperat de sonare, mini-submarinele pot fi folosite şi pentru atac. Multe au fost comandate deja de către Italia, Columbia şi China, conform observatornews.ro.

Într-o fabrică de lângă Timişoara, la Ghiroda, 45 de ingineri şi mecanici pun cap la cap piese uriaşe de metal. Cu mişcări hotărâte, întrepătrund bucată cu bucată şi mini-submarinul capătă formă. Aici se produce structura centrală a vehiculului subacvatic de ultimă generaţie. Scheletul este apoi îmbrăcat cu tehnologie la o fabrică din Italia.

Submarinul fabricat în Timișoara are o lungime de 35 de metri şi se poate scufunda la o adâncime maximă de 150 de metri. Suportă un echipaj de 15 persoane şi poate parcurge o distanţă de 2000 de mile în autonomie.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali, la catedră. Au predat elevilor lecții anti-bullying

Primul submarin ar putea fi gata în trei ani, după ce trece prin toate etapele de testare. Mini-submarinele sunt ideale pentru apele puţin adânci ale Mării Negre şi sunt greu de reperat de sonare.

Articolul complet, pe observatornews.ro.

Foto: observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns