Extinderi rezidenţiale într-o comună din Timiş

Autoritatea publică locală din comuna timişeană Dumbrava a dat în lucru mai multe planuri urbanistice (PUZ-uri) de zonă prin care intravilanul celor trei sate componente urmează să fie extins. Perimetrele delimitate în aceste documente vor fi parcelate în vederea construirii de noi locuinţe.

Astfel, în satul aparţinător Răchita, extinderea rezidenţială se va face pe o suprafaţă de 5,44 hectare, care va fi parcelată în 33 de locuri noi pentru casă. La Bucovăţ, viitorul amplasament destinat construirii de locuinţe se va întinde pe cinci hectare şi va delimita 47 de parcele.

În centrul comunal Dumbrava sunt prevăzute alte trei arii rezidenţiale. Una dintre acestea cuprinde 4,9 hectare şi va permite dezmembrarea în 49 de loturi pentru case, iar alte două, mai mici, prevăd fiecare câte şase locuri pentru locuinţe noi.

După aprobarea acestor PUZ-uri o parte dintre terenuri vor fi atribuite tinerilor din comună care solicită un loc de casă, iar diferenţa va fi concesionată. După finalizarea documentaţilor de urbanism şi aprobarea lor, care poate surveni chiar în acest an, urmează să se facă distribuirea loturilor de casă către tineri şi, respectiv, organizarea licitaţiilor de concesionare.

Iată că acolo unde edilii manifestă preocupare şi dovedesc că doresc cu adevărat să se pună în slujba concetăţenilor, în ciuda obstacolelor puse de Legea păşunilor, cel mai adesea invocate de primarii altor comune, pot dezvolta noi zone rezidenţiale.

Iar Dumbrava îşi extinde intravilanul şi nu doar într-o singură localitate, ci în toate cele care se află în componenţa acestei unităţi administrative, ceea ce este remarcabil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns