Extindere de 20 de kilometri! Investiție uriașă într-o comună timișeană

Extindere de 20 de kilometri! Investiție uriașă într-o comună timișeană

Extindere de 20 de kilometri! Investiție uriașă într-o comună timișeană.

11 milioane de lei este valoarea unei investiții aflată în curs de concretizare într-o comună din județul Timiș.

Finalizarea acesteia va spori considerabil nivelul de trai al locuitorilor și va constitui un argument în favoarea atragerii de noi investiții.

CITEȘTE ȘI: Fără apă caldă și încălzire, marți 25 octombrie, pentru clienții Colterm de pe 2 străzi din Timișoara

Vorbim de extinderea canalizării în comuna Variaș, o investiție derulată prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Implementarea acesteia a ajuns, acum, într-un stadiu destul de avansat, existând deja un constructor desemnat.

Mai mult, zilele următoare urmează a fi predat amplasamentul, pentru demararea efectivă a lucrărilor care se preconizează a fi finalizate într-un an.

Această investiție presupune extinderea cu 20 de kilometri a conductelor de canalizare, astfel încât întreaga localitate Variaș va dispune de această facilitate extrem de necesară pentru un nivel civilizat de trai.

În prezent,  canalizarea este introdusă în 35 la sută din localitate.

”Ne bucurăm că reușim, iată, să punem în practică o investiție pe care ne-am dorit-o foarte mult. Au trecut, din păcate, doi ani de birocrație și completat hârtii până a ajunge în faza de a avea un constructor care să se apuce de treabă. Poate că lucrurile ar merge mai fluent dacă accesarea de fonduri europene ar presupune mai puține formalități, multe dintre ele fiind inutile și prelungind nepermis de mult așteptarea localnicilor care își doresc să vadă lucruri concrete”, spune Nicolae Birău, primarul comunei Variaș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *