Expoziții inedite la Uzina de Apă Urseni

Expoziții inedite la Uzina de Apă Urseni

Expoziții inedite la Uzina de Apă Urseni

Două expoziții inedite, dedicate stilului Art Nouveau, vor fi găzduite, în toamna aceasta, la Uzina de Apă nr. 1, din Timișoara, grație unui parteneriat între Institutul Național al Patrimoniului și Aquatim și proiectului cu finanțare europeană, ARTNOUVEAU2 – ce-și propune consolidarea identității culturale a regiunii Dunării prin promovarea patrimoniului comun Art Nouveau.

CITEȘTE ȘI: Momentul în care o prezentatoare de ştiri din SUA face în direct un AVC

Alăturarea expoziției „Manifestări ale artei totale. Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil”, pregătită de Institutul Național al Patrimoniului din România, cu expoziția „Fața |ne|obișnuită a Art Nouveau”, realizată de Institutul pentru Protejarea Monumentelor Culturale din Serbia, aduce în prim plan binecunoscutul curent artistic și elementele sale reprezentative, manifestate pe teritoriul celor două țări

.Ambele expoziții pot fi văzute la uzina veche de apă, pe Calea Urseni nr. 26, în perioada 10 septembrie – 12 noiembrie a.c.. Programul de vizitare este sâmbăta, între orele 12 și 17. Accesul publicului este gratuit.

Expoziția „Manifestări ale artei totale. Art Nouveau, Szecesszió, Sezession, Jugendstil” face o trecere în revistă a programelor de arhitectură apărute în diverse orașe ale României în timp ce expoziția partenerilor din Serbia, intitulată „Fața |ne|obișnuită a Art Nouveau”, aduce în atenție clădiri din Subotica, Novi Sad și Belgrad, cu fațade și spații interioare spectaculos decorate.

Publicul timișorean are astfel ocazia să exploreze detaliile care apropie cele două țări vecine, precum și cele două orașe, Capitale Culturale Europene, Novi Sad 2022 și Timișoara 2023.

Uzina de Apă nr. 1, reprezentativă pentru stilul Sezession industrial, poate fi descoperită pe panourile expoziției alături de alte monumente și obiective de interes cultural din Timișoara.

Un ansamblu de clădiri aparținând vechii Uzine de Apă – grupul de fântâni, clădirea filtrelor și stația de pompare, restaurate și amenajate pentru vizitare – va face parte din viitorul Muzeu al Apei din Timișoara, un loc dedicat istoriei apei, dar și evenimentelor culturale și artistice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *