Expoziție de afișe de film din anii ’50, ’60, ’70

expozitie adise

Ambasada Spaniei, POINT Art Hub, Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Asociația „Via Rumania Cultura” vă propun o incursiune în designul grafic și filmul spaniol, ce include o serie de reproduceri de afișe create, în perioada 1950-1980, de principalii ilustratori și desenatori care au marcat arta grafică iberică din acea epocă și a cărei moștenire artistică dăinuie încă.

Selecția din expoziţia ce se va deschide mâine, la ora 10, la Librăria Cărtureşti-Mercy, cuprinde o parte dintre cele mai cunoscute și reprezentative lucrări ale unor desenatori precum Francisco Fernandez- Zarza „Jano”, Macario Gomez „Mac”, Jose Maria Cruz Novillo sau Ivan Zulueta.

Deși afișul de film a fost considerat la început o artă minoră, în slujba cinematografiei, timpul a revendicat valoarea artistică a multora dintre creațiile genului.

În vremuri în care comunicarea digitală nu exista, un afiș reușit trebuia să condenseze într-o singură imagine mesajul și personalitatea peliculei, transmițându-le publicului.

Totuși, unele dintre aceste lucrări au depășit intenția comercială și estetica inițială.

Impregnate de mesajul plin de originalitate al desenatorilor, au reuşit să devină uneori adevărate simboluri culturale ale epocii în care au fost concepute.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *