Cercetat pentru un furt din cont de aproape 200.000 de euro

Specialiștii în securitate cibernetică ne îndeamnă la vigilență când facem cumpărături online

Un tânăr de 29 de ani este cercetat de polițiștii Serviciului de combatere a criminalității informatice Timiș și de procurorii DIICOT, pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice.

Din investigații reiese că, în perioada 2015 – 2017, cel în cauză ar fi modificat neautorizat numărul de telefon și adresa de e-mail înregistrate în sistemele unei unități bancare pe numele unei femei, de 45 de ani, solicitând în numele acesteia emiterea unui card bancar, cu ajutorul căruia suspectul a efectuat retrageri de bani din contul acesteia, în valoare de 184.722 de euro.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de alterare a integrității datelor informatice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

În cadrul dosarului penal, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind dusă la sediul poliției, pentru audieri. Ulterior, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *