Cercetat pentru un furt din cont de aproape 200.000 de euro

Un tânăr de 29 de ani este cercetat de polițiștii Serviciului de combatere a criminalității informatice Timiș și de procurorii DIICOT, pentru săvârșirea unor infracțiuni informatice.

Din investigații reiese că, în perioada 2015 – 2017, cel în cauză ar fi modificat neautorizat numărul de telefon și adresa de e-mail înregistrate în sistemele unei unități bancare pe numele unei femei, de 45 de ani, solicitând în numele acesteia emiterea unui card bancar, cu ajutorul căruia suspectul a efectuat retrageri de bani din contul acesteia, în valoare de 184.722 de euro.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de alterare a integrității datelor informatice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

În cadrul dosarului penal, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind dusă la sediul poliției, pentru audieri. Ulterior, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns