Expoziţia itinerantă NeoNlitic ajunge la Timișoara

NeoNlitic

Expoziţia ”NeoNlitic”, organizată de atelierul ”Wood Be Nice”, se mută între 10 și 29 mai în Timișoara, la Casa Artelor – Galeria Subterană (Strada Augustin Pacha nr. 8).

Colectivul de 15 artişti naţionali şi internaţionali aduce la un loc peste 30 de lucrări de mixed media, instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil,  animație și video mapping, toate lucrările având ca sursă de inspirație motivele estetice ale culturilor preistorice româneşti: Hamangia și Cucuteni.

Proiectul – care a constat în două documentări pe teren și întâlniri de lucru și patru workshopuri destinate networkingului activ, între creatori, artişti, arheologi, makeri şi persoane implicate în industriile creative şi culturale – aduce în atenţia publicului timişorean și expoziţia itinerantă NeoNlitic, căreia sute de vizitatori i-au trecut pragul în Bucureşti, la Institutul Cultural Român și la Brașov, la Visssual.

În cadrul  NeoNlitic  expun:  Daniel Loagăr și Andrei Cornea – inițiatorii proiectului – și artiștii invitați:  Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu,  Evghenia  Gritscu (UKR).

Vernisajul expoziţiei va avea loc la Galeria Subterană, mâine, începând cu ora 19.

Expoziția ”NeoNlitic” este curatoriată de  Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale,   fondatoare a proiectelor Revista ”Atelierul” și ”Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”.

”NeoNlitic”  poate fi vizionată, în mod gratuit, în perioada 10-29 mai, de marți până vineri, între orele 11 și 19, și sâmbăta, între orele 15 – 19.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *