Explozie de culori pe tablourile unui pictor din Timiș

tablou2

De când era copil i-a plăcut să deseneze și să picteze.

Avea doar trei sau patru ani și își aduce aminte cum colora pe atunci. Marius Nițov, născut în Turnu-Severin, acum stabilit în orașul Gătaia, a împlinit deja o jumătate de centenar de existență și spune că cel mai bine se simte când e cu pensula în mână.

A abordat o mulțime de stiluri, de la grafică, la caricatură și pictură clasică.

În prezent este directorul Casei de Cultură din Gătaia și inspector la primăria din localitate.

Face parte din Uniunea Artiștilor Plastici din România, iar unele dintre lucrările sale au fost cumpărate de amatori de pictură din Franța, Germania, Austria, SUA și România. Marius Nițov este absolvent al Facultății de Istorie, iar în 2010 și-a luat masterul în istoria artelor.

Pictura lui Marius Nițov reprezintă o explozie de culoare, el așezând pe șevalet nuanțe intense, care mai apoi creează o imagine ce-ți rămâne intipărită în minte și parcă îți rămâne întipărită în minte și pe retină.

”Din păcate, în ceea ce privește interesul iubitorilor de frumos, acesta este tot mai scăzut”, spune pictorul. În ultimul timp, comerțul cu tablouri este în regres. Nițov spune că încearcă să revigoreze apetitul publicului pentru artă, organizând în mod periodic diverse expoziții.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns