Exemplu de urmat! Când asfaltarea se face… cu cap

Edilii din Sânnicolau Mare și-au fixat drept obiectiv de infrastructură ca, până în anul 2020, când vor fi încheiate lucrările la canalizare – investiție derulată cu bani europeni de operatorul regional de apă-canal Aquatim – să nu mai existe nici o stradă neasfaltată în oraș.

Conform viceprimarului, Radu Asaftei, în prezent ar mai fi de modernizat circa 25 kilometri de străzi. De aceea, autoritatea publică locală a depus două proiecte de acest gen pentru a obține finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, dar fără succes. S-a dorit realizarea de carosabil asfaltat pe 15 kilometri de străzi, inclusiv podețe, accese și trotuare.

Cum aceste proiecte nu fost aprobate, reprezentanții locali se gândesc să etapizeze investiția la drumurile interioare încât să poată fi susținută din bugetul propriu, în corelare cu avansul lucrărilor la subteran. Acest lucru nu presupune că orașul nu va încerca în continuare să obțină finanțări pentru modernizarea de străzi din surse atrase.

Acest plan B va fi detaliat pe măsură ce intervențiile cu săpături pe aceste străzi se vor încheia. La ora actuală, rețeaua de canalizare este realizată în proporție de 80 la sută, iar stația de epurare a apelor uzate este finalizată, lucrându-se la branșarea gospodăriilor.

Prin urmare, după spusele vicelui, „asfaltarea se va face cap la cap cu canalizarea”, ceea ce înseamnă că se va asfalta pe măsură ce rețeaua de canalizare va fi postată.

0 Comments

No Comment.