EXCLUSIV! Un milion de euro pentru un ştrand cu dichis la doi paşi de Timişoara

strand Varias

Investiţia în reabilitarea ştrandului, preconizată de edilii comunei este una certă, procedura pentru desemnarea executantului lucrărilor fiind deja demarată. La un milion de euro se ridică valoarea estimată a modernizării bătrânului ştrand, care nu mai este de mulţi ani funcţional, prezentându-se astăzi într-o stare deplorabilă (foto).

Terasă scufundată, sală de evenimente şi alte facilităţi

Nu este vorba nicidecum de simple reparaţii, ci de regândirea obiectivului la alte standarde. Va avea, de pildă, o terasă scufundată, în care oamenii pot servi băuturi şi alte produse în timp ce se bălăcesc. De asemenea, este proiectată reabilitarea actualei clădiri din incintă, care va avea o sală de evenimente cu capacitatea de circa 200 de locuri. Totodată, ştrandul va avea şi terenuri de volei şi de fotbal, dar şi locuri de joacă pentru copii.

Apă termală există la nivel local, dar nu va fi folosită la ştrand!

„Am depus deja dosarul pentru derularea unei licitaţii prin sistemul electronic de achiziţii publice. Sperăm ca procedura să se deruleze fără complicaţii, de exemplu să nu apară contestaţii care să întârzie demararea lucrărilor. Finanţarea va fi asigurată din bugetul local, dar încercăm să obţinem şi fonduri nerambursabile, prin intermediul grupului de acţiune locală”, afirmă Diana Oprişa, promotorul local al comunei Variaş, localitatea în care va fi construit noul spaţiu de agrement.

După cum afirmă ea, edilii ar fi dorit ca ştrandul să fie termal. Acest lucru nu se va întâmpla, însă, deşi există la nivel local forajul pentru captarea apei geotermale. Este deţinut de o firmă privată, care cere un preţ pentru apa termală pe care cei din administraţia locală îl consideră mult prea piperat.

Dacă nu apar probleme în procesul de selecţie a constructorului sau în execuţie, în primăvara anului viitor Variaşul, comună mare, cu circa 6.100 de locuitori, va avea un ştrand modern, care va oferi numeroase alternative pentru agrement. Potrivit caietului de sarcini, modernizarea ştrandului are o durată de execuţie de 12 luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *