EXCLUSIV! Scandal în lumea medicală timişoreană

Şeful Disciplinei Urologie a Universităţii de Medicină şi al Secţiei Clinice Urologie a Spitalului Judeţean este acuzat de un confrate că şi-a clădit cariera academică pe un titlu ştiinţific obţinut prin nerespectarea legii

În urmă cu aproape o lună, la Curtea de Apel Bucureşti (Secţia contencios administrativ şi fiscal), a început un proces având ca obiect „anulare act administrativ”.

Detaliile interesante pentru noi, timişorenii, apar de-abia când citim numele reclamantului şi pârâţilor: medicul urolog Dorin Claici, doctor în ştiinţe medicale (fost angajat, până în 2012, al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Timişoara – SCJUT şi asistent universitar, până în primăvara acestui an, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara – UMFT), respectiv Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (pârât de rang 1) şi Viorel Constantin Bucuraş (şef al Disciplinei Urologie a UMFT şi şef al Secţiei Clinice Urologie a SCJUT), pârât de rang 2!

Miza procesului

Să vedem acum şi care este miza acestui proces, aşa cum reiese din cererea de chemare în judecată formulată de medicul Dorin Claici: „Solicit ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să dispuneţi: obligarea pârâtului Ministerul Educaţiei Naţionale la emiterea unui act administrativ prin care să revoce Atestatul de recunoaştere şi echivalare a Diplomei de Doctor şi a Titlului de Doctor în ştiinţe medicale emise pe numele dl. prof. dr. Viorel Constantin Bucuraş, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii, sub sancţiunea amendării conducătorului instituţiei cu 20 la sută din salariul minim brut pe economie/zi de întârziere”.

AFLĂ DETALII UIMITOARE DINTR-UN AMPLU ARTICOL APĂRUT ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE VINERI, 5 iunie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “EXCLUSIV! Scandal în lumea medicală timişoreană

Lasă un răspuns