EXCLUSIV! Salariile din sănătate, mărite abia după… Sfântul Andrei. Despre voucherele de vacanţă, nici pomeneală

medici3

Salariile din sănătate nu vor fi majorate în următoarele luni, susțin reprezentanții Sanitas. Potrivit sindicaliștilor, toate promisiunile din ultima perioadă sunt doar niște simple ”mutări” într-un joc dintre putere și opoziție.

”Politicienii din opoziție au făcut tam-tam că dacă vor ajunge la guvernare vor mări salariile, chiar Horia Cristian a susținut recent o dezbatere la Spitalul Județean Timișoara pe această temă. Cei de la putere au venit atunci cu un proiect de act normativ cum că vor majora salariile, dar o vor face progresiv, pe parcursul a doi ani. Ceea ce promit ei ar fi mult mai bun decât ce e în prezent, dar nu are acoperire. Cum? Din ce resurse? Sunt descumpănit și neîncrezător”, ne-a declarat Livius Cârstea, liderul Sanitas Timiș.

Angajații din sistemul sanitar susțin că în ultimii cinci ani au fost supraîncărcați cu sarcini din cauza fenomenului acut de migrare a forței de muncă, fără a fi motivați din punct de vedere salarial. ”O asistentă care lucrează în ture la o clinică universitară și se apropie de vârsta pensionării câștigă 1.800-2.000 de lei. Un medic are doar cu 100-200 de lei mai mult”, spune Livius Cârstea.

Articolul complet, în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de joi, 30 iulie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *