EXCLUSIV! Două comune de la marginea Timişoarei îşi dispută teritoriul în instanţă. Cine câștigă?

De câteva luni este pus pe rolul instanței de judecată un litigiu între comunele Giarmata și Ghiroda, privind teritoriul lor administrativ. Acest lucru îl aflăm de la pârâta (Ghiroda), de la care reclamanta (Giarmata) revendică sute de hectare de teren pe care se află Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, cartierul de blocuri Aeroport (al aviatorilor) și satul Giarmata Vii, în întregime.

Primarul Ghirodei, Vasile Dorel Cădariu, ne spune că argumentul invocat de reclamantă este situația existentă în anul 1945. Dacă primăria Ghiroda a semnat, la solicitarea prefectului, cu toate celelalte comune vecine procesele-verbale privind limitele teritoriale stabilite în virtutea Legii nr. 2 din 1968, în baza căreia s-a efectuat organizarea teritorial-administrativă în județe, orașe și comune, încă în vigoare, cu Giarmata nu a semnat acest document, având în vedere litigiul aflat în instanță.

Întrebat, la rându-i, primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu, ne-a confirmat existența litigiului. Mai precis este vorba de două procese în curs, unul care se referă la teritoriul administrativ, invocat și de edilul ghirodean, și un altul, legat de un teren în suprafață de 11.000 de metri pătrați, disputat și el.

Citeste si:

Un câine le-a ieşit în faţa motocicletei. Urmarea este… dramatică

În cea mai blestemată intersecţie din Arad au murit mai mulţi oameni decât la Revoluţie!

De menționat că, pe suprafața administrativă aflată în prezent în litigiu sunt amplasate importante activități economice, cât și un număr mare de locuințe, care, în traducere, înseamnă foarte mulți bani pentru bugetul local, momentan care intră însă doar în pușculița comunei Ghiroda.

Dacă instanța va dispune altfel, în final, acești bani vor avea ca destinație o altă pușculiță, cea a comunei Giarmata. Fiind vorba de obiective economice importante și pușculița trebuie că este arătoasă, fiind o miză reală pentru comuna Giarmata.

În ce stadiu este disputa din sălile de judecată şi care comună are şanse mai mari de câştig aflaţi EXCLUSIV din ziarul „RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ” de marţi, 11 august!

3 Comments
Nica 11/08/2015
Paradoxal insusi denumirea unitatii militare si a blocurlor aviatorilor este de Giarmata si nu Ghiroda contrar tuturor legaturilor de orice natura avute cu localitatea Ghiroda.
Giarmatean 11/08/2015
Teoretic zona revendicata pe harta este chiar intre cele doua comune dar ca si infrastuctura zona este mult mai bine conectata la Ghiroda. Desi Giarmata este foarte aproape de aeroport aceasta nu are un drum direct sau vreo conexiune cu el. Cum spune si articolul evident ca taxele si impozitele provenite din zona disputata sunt esentiale pentru o comuna. De aici si disputa.