EXCLUSIV! Clopotul care SPERIE FURTUNA. Se află într-o biserică din judeţul Timiş

Într-o comună timișeană, dezvoltarea depășește funcționarea

De ceva vreme, se tot discută despre existența anumitor tehnici, folosite îndeosebi de Națiunile Unite și de Rusia, pentru influențarea condițiilor climaterice de pe glob. Evident, la mijloc sunt ani de experimente și foarte mulți bani.

Fără miliarde de dolari și fără geniali recunoscuți pe plan mondial, românii din popor au găsit și ei o soluție, banală dacă ne raportăm la aparatura militară folosită în asemenea scopuri, pentru a risipi norii de furtună: clopotul de la biserică.

În unele lăcașe de cult din România există clopote de dimensiuni foarte mari, ale căror vibrații (datorate aliajului din bronz) rezonează puternic cu acustica clopotniței, propagând, apoi, sunetul în mediul înconjurător. Se pare că efectul acestuia alungă norii de pe o anumită rază (de regulă a comunității în mijlocul căreia este amplasată biserica).

Și în județul Timiș există un astfel de clopot. Se află în biserica ortodoxă din Satchinez și cântărește aproximativ 800 de kilograme. Oamenii locului spun că atunci când se prevestește furtună, crâstnicul satului, indiferent de oră, dă fuga la biserică și trage clopotul.

”Am prins doar două furtuni mai puternice, una prin ’84, iar alta prin ’96, în rest, de fiecare dată când se adunau nori prevestind furtună, se trăgea clopotul și aceștia se împrăștiau imediat”, a povestit primarul comunei, Dan Ion.

Clopotul-minune a fost urcat în turnul bisericii în jurul anului 1920, fiind o donație a unei familii de băștinași. Potrivit spuselor reprezentanților primăriei, un localnic pe nume Timotei Rotaru și soția acestuia, Judita, au vândut tot pământul pe care îl aveau, iar din banii obținuți au cumpărat acest clopot și l-au dăruit comunității din Satchinez.

Au lăsat însă scris în testament ca, în fiecare an după moartea lor, biserica să le facă un parastas pentru odihna sufletelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “EXCLUSIV! Clopotul care SPERIE FURTUNA. Se află într-o biserică din judeţul Timiş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *