EXCLUSIV! Apa din două localităţi de lângă Timişoara este toxică

sag

În urmă cu câţiva ani, groapa de gunoi de la marginea Timişoarei reprezenta un focar de poluare a atmosferei. Era suficient să treci prin acel loc că simţeai cum aerul devenea aproape irespirabil. Pânza freatică şi apele din zona câtorva localităţi au fost puternic afectate în acea perioadă.

De câţiva ani, deponeul de la Parţa este acoperit, pe acesta crescând gazon. Acum, nu se mai simt mirosuri în aer, însă pânza freatică este puternic poluată. O spun mulţi localnici din comuna Şag, care folosesc apa din foraje şi din fântâni.

parta

Groapa de gunoi de la Parţa a fost deschisă în anul 1967, pe locul unde existase o cărămidărie. De abia în 2007, când deponeul era arhiplin, s-a decis mutarea acestuia la Ghizela.

Baie în mijlocul şoselei, peste liniile de tramvai! FOTO

Aproape 40 de ani a funcţionat acest deponeu, iar substanţele toxice s-au acumulat în straturile adânci ale pământului. Acest lucru a fost recunoscut de specialişti. S-au efectuat analize şi s-a constat că şi la o adâncime de 120 metri , apa conţine substanţe toxice.

florin-tucaMulți dintre locuitorii Șagului își aduceau apă de băut de Timișoara sau își cumpărau îmbuteliată. Acum, localnicii din Șag consumă apă de la rețeau publică, dar potrivit lui Florin Tuca, viceprimarul comunei, aceasta provine dintr-un foraj de peste 200 de metri adâncime.

În ceea ce priveşte forajele localnicilor şi fântânile, apa nu poate fi folosită pentru consum. Un angajat de la primărie ne-a spus: „Eu când am cumpărat casa din Şag, în anul 1965, să tot fie, aveam o apă limpede şi bună la fântână. Cum s-a deschis deponeul de gunoi de la Parţa, în câţiva ani nu am mai putut s-o folosim pentru consum. Nici acum nu e bună. Dacă o las două zile să stea, apa se înnegreşte”.

Un timişean şi-a bătut soţia până când nu s-a mai ridicat de jos. A doua zi a decedat

Probabil că vor mai trece câţiva ani buni până când straturile freatice se vor curăţa de substanţele toxice acumulate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “EXCLUSIV! Apa din două localităţi de lângă Timişoara este toxică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *