Bani pentru comunele din Timiş afectate de vijelii

Aleșii județeni timișeni urmează să aprobe, la ședința în plen de la sfârșitul acestei luni, un proiect de hotărâre inițiat de președintele CJT, Sorin Grindeanu, menit să vină în sprijinul locuitorilor afectați de vremea extremă din această vară.

Conducerea consiliului județean a propus repartizarea din fondul de rezervă bugetară, constituit în bugetul județului Timiș, a sumei de 420.000 de lei pentru remedierea pabugelor produse de vijeliile și ploile abundente din vara anului 2016 în comunele Racovița, Darova, Traian Vuia, Bethausen și Bârna.

Astfel, pentru Racovița, suma de 100.000 de lei va fi utilizată pentru remedierea pagubelor produse de fenomenele meteorologice la opt școli și grădinițe situate atât în reședința de comună, cât și în satele Hitiaș, Drăgoiești, Căpăt, Sârbova și Ficătar.

La Darova, suma de 90.000 de lei va fi alocată pentru refacerea prin pietruire a drumurilor comunale Sacoșu Mare, Hodoș și Darova.

Cei din Traian Vuia vor primi 100.000 de lei pentru remedierea pagubelor produse la școala și grădinița din Sudriaș, precum și la unitățile de învățământ preșcolar din Jupani și Susani.

Pentru comuna Bethausen, suma de 50.000 de lei va fi utilizată pentru reparațiile necesare la școala și grădinița din Cliciova, iar în comuna Bârna, cei 80.000 de lei din bugetul județului vor servi la reconstrucția podețului distrus de ape în satul Drinova.

0 Comments

No Comment.