Excelența, premiată la Universitatea de Vest din Timișoara

Excelența, premiată la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara traversează o perioadă de efervescență artistică, datorată aportului adus în desfășurarea olimpiadelor naționale de arte. Prin facultățile sale de profil – Facultatea de Muzică și Teatru și Facultatea de Arte şi Design -, dar și prin infrastructură, universitatea a oferit spațiul și expertiza în organizarea Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei.

Vineri, 29 aprilie, Aula Magna a reunit sute de elevi din toată țara, participanți la această competiție, dar și cadre didactice de la facultățile de profil din țară. Liceenii merituoși au primit diplome și bani, pe fiecare secțiune acordându-se premii și mențiuni.

La festivitatea de premiere au mai participat Adrian Brăescu – inspector general al Ministerului Educației, prorectorul UVT și președintele ARACIS- Mădălin Bunoiu, decanul Facultății de Arte și Design, Camil Mihăescu, Aura Danielescu – inspectorul școlar general al ISJ Timiș și inspectorul școlar de arte – Dan Băcilă.

”Mă bucur că am reușit să zâmbim, să fim empatici alături de voi. Nu veniți de la Timișoara fără să vă întoarceți încărcați de premii. Vă felicit pe toți!”, a fost mesajul transmis participanților, în deschiderea evenimentului, de Aura Danielescu.

Tinerii au fost felicitați, pe rând, și de ceilalți membri ai prezidiului, care au transmis, totodată, un mesaj de continuitate și de încurajare pentru viitorii studenți, posibil și din rândul celor care, în aceste zile, și-au demonstrat măiestria artistică.

”Pentru Universitatea de Vest din Timișoara e întotdeauna o plăcere să găzduiască astfel de evenimente. Încercăm, pentru fiecare student, să-i oferim șansa de a deveni cea mai bună versiune a sa. Dorim ca absolvenții noștri să fie adevărați intelectuali, cetățeni cu o gândire critică, care să impacteze zona în care își defășoară activitatea”, a subliniat prorectorul Mădălin Bunoiu.

”Încheiem un maraton de patru zile, venind după doi ani de pandemie, la Timișoara, unde s-au întâlnit patru instituții – Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest, Ministerul Educației și inspectoratul școlar, reușind, împreună, să ducem la bun sfârșit această competiție. Uitându-mă în sală, văd copii talentați, alături profesori care, la rândul lor, au fost olimpici”, a remarcat inspectorul general Adrian Brăescu.

”Ne aflăm la sfârșitul unei săptămâni pe care o pot numi un tur de forță pentru toată lumea. Dincolo de premii, toți ați câștigat câteva zile frumoase, intense, creative”, a punctat decanul Facultății de Arte și Design, Camil Mihăescu.

Festivitățile de premiere găzduite de UVT continuă sâmbătă, 30 aprilie, în prezența maestrului coregraf Francis Valkay, pentru participanții la Olimpiada Națională de Coregrafie, și, în paralel pentru premianții Olimpiadei Naționale de Limbă și Literatură Ucraineană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *