Examenul de capacitate dă peste cap bugetul unei importante comune din Timiș

Organizarea examenului de capacitate va crea mari probleme financiare pentru una dintre cele mai importante comune din județul Timiș.

Este vorba despre Săcălaz, unde vor trebui luate măsuri speciale pentru ca examenul să respecte toate normele actuale, așa cum a declarat Ilie Todașcă, primarul comunei. Astfel, vor susține acest test 60 de elevi, 40 fiind de la școala din Săcălaz, iar restul de 20, de la cea din Beregsău Mare.

Potrivit noilor reglementări care permit un număr limitat de elevi într-o clasă, se pare că nu vor putea susține testul mai mult de zece copii în aceeași sală. Asta înseamnă că trebuie să existe mai mulți supraveghetori, care, dacă e să-i adăugăm la numărul elevilor, vor face ca la examenul din Săcălaz să fie implicate 100 de persoane.

Toate acestea vor trebui dotate cu măști, mănuși, trebuie cumpărate dezinfectant și dispozitivele aferente, plus alte măsuri de siguranță, așa că, la un calcul estimativ, primarul crede că va fi nevoie de 200.000 lei, motiv pentru care trebuie făcută o rectificare bugetară. Problema este că va fi greu de identificat sursa de unde se vor lua acești bani, de vreme ce veniturile comunei au fost serios afectate de amânarea până la 30 iunie a achitării taxelor și impozitelor. ”Nu știu de unde luăm acești bani, lucrurile sunt foarte complicate, pentru că nu putem trata superficial organizarea examenului de capacitate. Deja, am redus drastic cheltuielile”, a declarat Ilie Todașcă. Deocamdată, pentru desfășurarea cursurilor online, au fost cumpărate 150 de tablete pentru elevi.

Pe de altă parte, chiar dacă  fost o perioadă specială, datorită crizei epidemiologice, la Săcălaz au continuat lucrările la proiectele derulate în baza fondurilor europene. Este vorba de grădinița de la Săcălaz, canalizarea de la Beregsău Mare, infrastructura rutieră de la Săcălaz și stația de stocare și tratare de la Beregsău Mare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Examenul de capacitate dă peste cap bugetul unei importante comune din Timiș

  1. Bugetul l-ati papat pe salarii la cati angajati are primaria v-a trebuie fabrica de bani .reduceti din taietorii de frunza la caini care i-au salariu degeaba

  2. D-le primar nu stiti sa conduceti sau nu aveti permis de aveti nevoie de sofer paarca a-ti fi vreun ministru nu vi se pare penibil tata lingau la PRIMARIE si baiatul soferul primarului si exemple de acest fel mai sint in Primaria SRL si mai a-i pretentii sa lasi fiului mostenire primaria de parca am fi in COREA DE NORD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *