Eugen Dogariu, un mijlocaş la închidere al PSD Timiş

dogariu

Revenirea lui Eugen Dogariu în politică poate fi privită ca un eveniment important al acestei toamne electorale.

Fost secretar de stat, prefect şi subprefect, Dogariu a acumulat suficientă experienţă administrativă cât să emită pretenţii pentru un loc de parlamentar.

În mod normal, prezenţa sa pe listele PSD ar trebui să reprezinte un câştig pentru partid, date fiind atât expertiza de netăgăduit, cât şi capitalul de imagine al fostului prefect şi subprefect al Timişului.

Acum, PSD Timiş este ca o echipă de fotbal care şi-a luat un mijlocaş la închidere, unul de calitate, dar care tot la închidere rămâne. Adică, noua achiziţie este foarte valoroasă, dar nu va fi niciodată un jucător care să facă diferenţa, să îşi asume responsabilităţi de unul singur sau să încerce măcar un dribling.

Aici e cheia transferului: Dogariu e expert în legi, e calculat, meticulos, are mult bun-simţ, dar… nu driblează.

Pentru echipă, el este foarte util, dar atât. Nu trebuie privit niciodată ca o vedetă, pentru că nu i se potriveşte acest profil de MVP.

În politică, pentru a fi lider, trebuie să mai faci câte o fentă, câte un dribling, ba pe la electorat, ba pe la ministere, ba pe la alte partide, lucruri cu care Eugen Dogariu nu pare familiarizat.

El este un specialist în adminsitraţie şi legislaţie, locuri unde nu prea ai pe unde să driblezi ca să ieşi în evidenţă, ca în politică. Dar nici nu ai cum să fii numărul 10 în teren, mai ales într-o echipă în care există mulţi alţii cu tehnică deosebită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *