Etnostructură, de Ziua Brâncuși. Expoziția de o oră, la Timișoara

Etnostructură, de Ziua Brâncuși. Expoziția de o oră, la Timișoara

Asociația Culturală Arte- Factum vă invită, ca în fiecare an, la Expoziția de o oră, eveniment prin care celebrăm la Timișoara Ziua Brâncuși/ Ziua Culturii Naționale. Fără ”fast”, fără vernisaj, discursuri, panglici și tam-tam.

Cu etnosculpturile artistului vizual M.C.Donici și, sperăm, cu buchetul de ghiocei pe care cineva (nu noi, nu știm cine) i-l pune lui Brâncuși pe soclu, în fiecare an, de ziua lui. O oră cu Brâncuși, astăzi, 19 februarie 2022.

”De şapte ani organizez evenimente neconvenționale la bustul artistului de lângă Facultatea de Arte din Timișoara (str. Oituz nr. 4). Între orele 12-13 voi amenaja o expoziție de o oră din ciclul <<Etno Structura>> cu trei lucrări: <<Pasăre mică>>, <<Post Pasăre>> <<Etno structură>> .

Vă așteptăm să ni-l reamintim pe Brâncuși așa cum merită, românul universal care ne salvează în timp. El trăia pentru formele lui perfecte, iar când nu era mulțumit, mai cizela o variantă. Brâncuși este singurul român universal care a reușit imposibila sinteză tradițional-modern, iar noi nu-l înțelegem cu fiecare zi care trece. Vă aștept cu prietenie”, spune dr. arh. Mihai Donici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns