Este oficial: Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, candidează la CJ Bihor

ilie bolojan 1

Întrunite vineri după-amiază, organismele de conducere ale organizaţiilor municipală din Oradea şi Judeţeană ale PNL Bihor au consfinţit decizia ca actualul viceprimar Florin Birta să candideze pentru funcţia de primar al Oradiei, în timp ce actualul edil Ilie Bolojan să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Propunerile pentru funcţiile de consilieri locali şi judeţeni urmează să fie stabiliţi până joia viitoare, pe 13 august. Deciziile au fost anunţate oficial vineri seară, printr-un comunicat al PNL Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, hotărârile au fost adoptate, pe rând, în Biroul Permanent Local al PNL Oradea şi apoi în Biroul Permanent Judeţean al PNL Bihor cu câte o singură abţinere de la vot, exercitată tocmai de viitorii candidaţi, Birta şi Bolojan.

„Am făcut parte din echipa care a pus Oradea pe harta celor mai performante oraşe din ţară, am lucrat alături de domnul primar Ilie Bolojan în toţi aceşti ani, iar scopul nostru a fost de a transforma Oradea într-un oraş modern. Sunt conştient că am o misiune grea, dar sunt convins că, avându-l pe domnul Bolojan la şefia Consiliului Judeţean, eforturile noastre comune de a duce Oradea şi judeţul mai departe în direcţia bună vor fi încununate cu succes. Oradea este pe mâini bune şi vom continua împreună ceea ce s-a făcut în Oradea în ultimii 12 ani”, a declarat Florin Birta, potrivit comunicatului transmis de PNL Bihor.

Conform aceluiaşi comunicat, Bolojan a transmis: „A fost o onoare pentru mine să fiu primar al oraşului Oradea timp de 12 ani şi le mulţumesc orădenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. La progresele pe care le-a făcut Oradea în aceşti ani, în afară de meritul orădenilor şi al investitorilor, cred că un rol important l-a avut şi Primăria Oradea prin proiectele realizate”. Bolojan a adăugat, însă, că „dezvoltarea oraşului depinde mult însă şi de ce face Consiliul Judeţean”. „Aeroportul Oradea, de exemplu, este în subordinea Consiliului Judeţean, iar dacă vrem să avem mai multe zboruri de pe aeroport trebuie să schimbăm abordarea de până acum. Am luat decizia să candidez la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor pentru a îndrepta lucrurile şi, prin colaborarea cu Primăria Oradea, să asigurăm dezvoltarea în continuare a oraşului, dar şi a judeţului nostru. Domnul Birta a fost implicat anii aceştia în toate proiectele oraşului, le cunoaşte şi am încredere că le va putea duce mai departe. Sunt convins că va gestiona bine funcţia de primar”, a mai spus actualul primar.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *