Este lege! Bujorul, declarat floare naţională

Dacă România ar fi o floare... Astăzi este Ziua Bujorului!

Este lege! Bujorul, declarat floare naţională

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care bujorul este declarat floare naţională.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, printre decrete semnate miercuri de către președintele Klaus Iohannis se numără acela pentru promulgarea Legii privind declararea bujorului ca floare națională a României.

Proiectul prin care bujorul este declarat floare naţională a României fusese adoptat în urmă cu o lună de către Camera Deputaţilor, cu 180 voturi „pentru”, 39 „împotrivă” şi 23 de abţineri.

„Se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României. În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor. Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice”, arăta proiectul.

Autorităţile locale pot sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc şi vor lua măsuri pentru adaptarea la condiţiile pedo-climatice din România a diferitelor specii de bujor existente în alte ţări.

CITEŞTE ŞI: Jaf în centrul Timișoarei. O femeie a rămas fără acte și bani

Proiectul mai prevedea că autorităţile administraţiei publice locale pot organiza anual expoziţii florale centrate pe bujor şi vor putea amenaja în parcuri şi grădini publice spaţii rezervate cultivării florii de bujor.

Consiliile judeţene pot lua măsuri pentru înfiinţarea şi întreţinerea unor mini-grădini botanice în care florile de bujor să ocupe spaţii distincte şi pot sprijini amenajarea unor alei de bujor ca floare peisagistică urbană, conform Mediafax.

Foto: Dexologia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *